گزارش لحظه به لحظه اظهارات مسعود پزشکیان
پزشکیان: با فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادیم
مسعود پزشکیان؛ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به عنوان سومین فرد مناظره انتخاباتی امروز را شروع کرد. در این گزارش مشروح اظهارات پزشکیان گردآوری شده است.
مسعود پزشکیان؛ جمعه شب؛ اول تیر ۱۴۰۳ با حضور در سومین مناظره انتخابات ۱۴۰۳ با موضوع فرهنگی - اجتماعی در فرصت ۴ دقیقه اول بخش اول سخنان خود با اشاره به نقطه نظرات سایر نامزدها درباره جایگاه زنان در کشور گفت: اینگونه که ما میگوییم باید وضع خیلی خوب میشد، اما نمی دانم چگونه شد که اوضاع زن و دختر در جامعه به این شکل درآمد. به تصور من قدم اول از مدرسه و مهد کودک شروع میشود و ما باید از این مرحله کار را آغاز کنیم و نگاه برابر و توانمندیهای این عزیزان را از مدارس و مهد کودکها آموزش دهیم.
وی افزود: ریشه مسائلی که درباره زنان مطرح میشود، در مدرسه است و چنانچه در مدارس آموزشهای لازم ارائه شود، دیگر این تنشهای و مشکلات اجتماعی به وجود نمیآید.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فقدان همسرش در ۳۲ سال پیش اظهار کرد: من و همسرم چهار فرزند داشتیم و هر دو همزمان درس میخواندیم؛ یک شب من کشیک بودم او از فرزندانمان نگهداری میکرد و شب دیگر من بچهها را نگه میداشتم و او کشیک میداد و ما با هم بالا آمدیم و میتوانستیم با هم کارهای خود را انجام دهیم و در ابتدا نیز این نگاه وجود داشت.
پزشکیان عنوان کرد: وقتی در خیابانها برخوردهایی را که با دختران و زنان اتفاق میافتد، میبینیم، زمانی که نسبت به این رفتارها اعتراض میکنیم و گاهاً نیز پروندههایی برای ما درست میکنند؛ واقعیت این است که این بچهها، دختران و خانمها را ما تربیت کردهایم نه بیگانگان؛ به جای اینکه خودمان را نقد کنیم که چرا این اتفاق افتاده است، در بیرون برخوردهایی با دختران میکنیم که نمیتوان پذیرفت چنین برخوردهایی میتواند مشکل را حل کند. اگر میخواهیم مشکل را حل کنیم باید برگردیم و ببینیم چه کردهایم که این اتفاقات افتاده است.
وی با انتقاد از معطل ماندن رسیدگی به لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، گفت: خیلی وقت است که لایحه تامین امنیت زنان و جلوگیری از خشونت علیه زنان در مجلس مانده است و ما هنوز نتوانستیم موضوع خشونت علیه زنان را حل کنیم. ما همچنان نتوانستیم جایگاه زنان را درست کنیم اما الان که اوضاع خوب است میگوییم که ما به زنان احترام میگذاریم در حالی که احترام باید در عمل و در واقعیت اجتماعی صورت بگیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وقتی حقوق زنان را در جامعه نادیده میگیرند، باید حداقل صدایمان بلند شود و بگوییم که چرا دارید این کارها را میکنید؛ خداوند به رسول خدا(ص) میگوید که اگر با اخلاق بد با مردم رفتار میکردی آنها دور تو جمع نمیشدند. امروز برخورد ما در جامعه با این قشر اخلاقی نیست و در تئوری نیز هرچه بگوییم آنی نیست که در عمل باید باشد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه این نگاه ماست که باید اصلاح شود و نهایتاً نیز باید بازگردیم و ببینیم که چگونه در مدرسه، محله و مسجد اینها را چگونه آموزش دادیم که به اینجا رسیدهاند، اظهار کرد: سبک زندگی را از مدارس میتوان تغییر داد، اما مدارس ما از سویی به این دلیل که معلمان بازآموزی ندارند و حقوق آنها کفاف زندگیشان را نمیدهد و از سوی دیگر میان مقاطع مختلف از نظر آموزش تبعیض وجود دارند و این تبعیض باعث میشود که افرادی را تربیت کنیم که وقتی به جامعه میروند عقدهای میشوند و با هم میجنگند و نمیتوانند با یکدیگر حرف بزنند و کنار یکدیگر بنشینند. ریشه این مسئله در مدارس است و اگر ما میخواهیم این مسائل درست شود باید به صورت ریشهای به آنها بپردازیم و رفتار و نگاه خود را تغییر دهیم و در عمل و واقعیت با آنها برخورد کنیم؛ چرا که سخن از تئوری کار سادهای است.
قطعاً با زور نخواهیم توانست حجاب را بر سر زنان بپوشانیم
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش اول این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهار نظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، در واکنش به اظهارات سایر نامزدها عنوان کرد: فکر کنم وضع خوب است اما نمیدانیم چه اتفاقی میافتد که نارضایتی در جامعه وجود دارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه من از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی یا برخورد خشن با هر انسانی مخالفم، گفت: چرا نسبت به برخوردهایی که در خیابان میشود یا اینکه خودروهای سواری توقیف میشود یا آنچه که در فضای مجازی به وجود میآید، اعتراض نکردیم؟ چرا کاری نکردیم که روند تغییر کند؟
پزشکیان با بیان اینکه «در اینکه خانواده باید تحکیم شود شکی نیست»، اظهار کرد: همه خانواده من اعم از عروسها و خواهرانم با حجاب از نوع چادری هستند اما سوال این است که با این روند اگر کسی در بیرون نخواهد چنین پوششی داشته باشد باید با او برخورد کنیم؟ ما که نتوانستهایم تا این سن آنها را هدایت کنیم و هزینههای زیادی نیز بابت مراکز تربیتی دینی و مذهبی صرف کردهایم، اما هدف محقق نشده است، آیا تصور میکنیم با روشهایی که انتخاب کردهایم میتوانیم آنها را درست کنیم؟ آیا تصور میکنیم که برخورد کردن و گرفتن درست کردن است ؟ آدم از اینکه برخی رفتارها را میبیند، خجالت میکشد.
وی افزود: ما باید نگاهمان را نسبت به زنان و اینکه به دلیل جنسیت در رتبه ۲ قرار دارند و برای خانواده آفریده شدهاند تغییر دهیم؛ زنان در اقتصاد، صنعت، علم و کارایی همراه مردان هستند و باید این جایگاه را در پستها، مقامات به آنها بدهیم و عملاً نیز این موضوع را ثابت کنیم؛ الان که زمان رای گیری است همه میگوییم که ما فلان کارها را میکنیم، اما باید در عمل این موضوع را ثابت کنیم؛ در رابطه با خیلی از مسائل قصور داریم و باید نوع رفتارمان را تغییر دهیم به جای اینکه برخورد خشن بکنیم باید آسیب شناسی انجام دهیم که چرا دختران و زنان ما به این شکل در آمدند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: بعد از فوت همسرم برای اینکه بتوانم دخترم را هدایت کنم، بسیاری از اوقات در بحث با او کوتاه میآمدم؛ چراکه اگر میخواستم با زور و تحکیم با او رفتار کنم، اینی نمیشد که الان شده است؛ مجبور بودم با او کنار بیایم، بپذیرم و با او صحبت کنم. بدون گفتوگو و قانع کردن کار پیش نمیرود.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با زور، دستور و قانون نمیشود رفتار را عوض کنیم، عنوان کرد: همانطور که در گذشته نتوانستند با زور حجاب را از سر زنان ما بردارند، قطعاً ما با زور نخواهیم توانست حجاب را بر سر زنان بپوشانیم مگر اینکه رفتارمان را در آغاز مهد کودک و مدرسه و دانشگاه با رفتار تربیتی اصلاح کنیم و این کار نیز به سادگی نیست؛ نباید در مدرسه و دانشگاه افرادی را قرار داد که از نظر تربیتی و آموزشی علمش را ندارند و رفتارشان درست نیست و با دانشجو و محصل تحکیمی رفتار میکنند، به آنها حکم اخراج میدهند یا آنها را تعلیق میکنند؛ در این شرایط نمیتوان انتظار داشته باشیم آنها ما را بپذیرند. با نوع رفتاری که داریم در حال عقدهای کردن دختران و جوانان هستیم؛ ما حق نداریم در خصوص حقوق شهروندی به دانشجویان، دختران و خانمها زور بگویم.
با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه اول بخش دوم این مناظره به ارائه راهکارهایی در حوزه فضای مجازی پرداخت و با بیان اینکه با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم اظهار کرد: بسیاری از افرادی که از طریق فضای مجازی امرار معاش میکردند با اعمال فیلترینگ زندگیشان به هم ریخت و میلیونها انسان با این اقدامی که انجام شد تحت تاثیر قرار گرفتند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رونق کاسبی فروشندگان فیلترشکن گفت: اینکه چرا بررسی و پیگیری نمیکنند که چه کسی است فیلترشکن ها را میفروشد، موضوع قابل بحثی است؛ وقتی از وضعیت فضای مجازی صحبت میشود اینطور به نظر میرسد که مشکل جای دیگری است چرا که همه موافقیم که فیلترینگ نباشد و میگویند که جامعه باید با زنها و دختران برخورد کرامت گونه داشته باشند؛ اینکه چه کسی حجاب بانها را در مترو میگذارند معلوم نیست. اما وقتی اینجا مینشینیم، میگوییم که ما از حقوق زنان نیز دفاع میکنیم. واقعیت این است که اگر میخواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمیرسیدیم.
پزشکیان گفت: اعتقاد من بر این است که باید دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم؛ توییتر محل آموزش است میتوانیم بسیاری از علوم را از آنجا یاد بگیریم و ارتباطات خود را افزایش دهیم. اگر من رئیس جمهور شوم قطعاً در مقابل ممنوعیتهایی که اعمال شده و موجب عصبانیت شده و موجب تخریب بسیاری از مشاغلی که در فضای مجازی وجود داشت شده است، میایستم؛ این به معنای آن نیست که اگر قرار است در بحرانهای خاصی مداخله شود، مداخلهای نشود؛ این مداخلات انجام خواهد شد چراکه همه کشورها در زمان بحران در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد میکنند اما الان وقتی که فضا آزاد است چه لزومی دارد ما بیاییم اینترنت را قطع کنیم و فیلتر بگذاریم و عدهای پیدا شوند که فیلترشکن بفروشند.
وی با بیان اینکه «دسترسی به فضاهای مستهجن با استفاده از فیلترشکن خیلی راحتتر شده است»، ادامه داد: دولت باید نظارت و جلوگیری کند تا کاربران اینترنت به آن فضاها نروند؛ دولت با آزاد کردن اینترنت میتواند فضا را مدیریت کند چرا که در صورت مدیریت دولت، او میتواند اجازه ندهد که کاربران به فضاهایی که نباید بروند، مراجعه کنند اما در عین حال نیز باید اجازه مردم از این فضا استفاده کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه فرهنگ را دولتها درست نمیکنند بلکه جاهایی نظیر حوزهها، مساجد و بسیاری از مراکزی که در مملکت وجود دارد در این زمینه مسئولیتهایی دارند.
پزشکیان همچنین اظهار کرد: خانواده محل صمیمیت و محبت و عشق است اما اینکه در جامعه عدهای که تعدادشان هم کم نیست ما را نمیپذیرند، تکلیفمان چیست؟
کاری کنیم دانشمندان از مملکت خارج نشوند
پزشکیان در ادامه در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش دوم این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهار نظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، با بیان اینکه همین روندی که طرح نامزدهای دیگر طرح کردند را باید در تئوری طی کنیم، عنوان کرد: حالا برادرمان آقای زاکانی یک چیزهایی میگوید اما همانطور که [یکی دیگر از] گفتن لازم نیست جوابشان را بدهیم چون فکر نمیکنم تا آخر بماند و بخواهد دولت تشکیل دهد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به واکنش زاکانی که گفت «از این آرزوها شما خیلی دارید اما در حال صحبت به یک رئیس جمهور هستید» خطاب به او عنوان کرد: امیدوارم بمانید و این حرفهایی که میفرمایید مبنی بر اینکه جریان و ستادتان این کارها را میکنند، تا آخر روند را ادامه دهید.
پزشکیان تاکید کرد: واقعیت این است که در روندی که ما از گذشته تاکنون داشتهایم، در گفتگوها و مباحث اخلاق را رعایت نمیکنیم. با مردم نیز همین گونه رفتار میکنیم مردم عزیز کشورمان الان ببینند که روند رفتار ما با کسب و کارها، در اتاقهای اینترنتی و جاهایی که در زندگیشان و در آنجا گذران میکنند، چه رفتاری داشتهایم. ما الان در حال اتوبان کردن خطوط باند اینترنت هستیم اما هر ۵ متر برای آن مانع میگذاریم و این موانع اعصاب کسانی که از اینترنت استفاده میکنند را خراب میکند.
وی افزود: اگر در حال آماده کردن بستر و تقویت زیرساختها هستیم نباید آنقدر موانع استفاده کنیم که کسانی که قرار است از آن استفاده کنند به راحتی دسترسی داشته باشد. اگر ما بخواهیم در آینده از قافله علم و تمدن و هوش مصنوعی عقب نمانیم لازمهاش این است که با دنیا با در نظر گرفتن محدودیتهای امنیتی، ارتباطات اینترنتی داشته باشیم؛ الان به دلیل اینکه بستر برای فعالیت دانشمندان زحمت کش در این رشته آماده نیست، در حال خروج از کشور هستند؛ باید کاری کنیم که این دانشمندان از مملکت ما خارج نشوند. واقعیت این است که ما فضا را برای فعالان حوزه فضای مجازی در کشور آماده نکردیم؛ اگر هم آماده کرده باشیم به گونهای بوده که همه مردم میدانند وضعیت کسب و کار این افراد بد شده است. ان شاءالله دولتی که سر کار میآید موانع را بردارد و ایدهها و تئوریها عملیاتی شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: باید یک نظرسنجی از مردم انجام شود و ببینیم که آیا آنها از کار مسئولان رضایت دارند یا نه؟ همچنین از زنان و دختران نظرسنجی شود ببینیم آیا اوضاع خوب است یا نه یا اینکه فقط یک عدهای بد هستند؟ تصور میکنم اگر آن عدهای که بد هستند، شناسایی شوند ریشه مشکلات پیدا میشود. شفافیت با عدد و رقم درست میشود نه اینکه پشت تریبون بنشینیم و بگوییم که اوضاع خوب است و ما حقوق همه زنان را پرداخت کردهایم و همه اشتغال را درست کردهایم و در آینده نیز قرار است بهترین اوضاع را از نظر اینترنت درست کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: اگر من به قدرت رسیدم قطعاً بستر را برای کسانی که کار میکنند آماده خواهم کرد و همچنین پیگیر زیرساختهای لازم خواهم شد تا خودمان بتوانیم تا جایی که لازم است مستقل باشیم.
هیچکس نمیتواند جلوی دیگری را بگیرد و مردم قضاوت میکنند
پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در فرصت ۴ دقیقه اول بخش سوم این مناظره با اشاره به نقطه نظرات خود در حوزه فرهنگ اظهار کرد: درباره مباحث حوزههای سینما و هنر مشکلاتی داریم که موانع آن باید برطرف شود. امسال ۱۷ فیلم بلند ایران که در فستیوالهای بینالمللی به نمایش گذاشته شد، یا زیرزمینی بودند یا اینکه در خارج از ایران ساخته شده بودند و مجوزهای لازم را در ایران اخذ نکرده بودند اما به راحتی توانستند به فستیوالهای بینالمللی بروند. باید موانعی را که باعث میشود هنرمندان ما در زیرزمینها کار کنند یا اینکه به طرق مختلفی که قانونی نیستند عمل کنند شناسایی شود و بتوانیم از حضور این عزیزان استفاده کنیم. امروز آقای اصغر فرهادی را میشناسیم که در خارج برای او اعتبار قائلند.
پزشکیان با تاکید بر لزوم توجه به پیوستهای فرهنگی در جامعه گفت: در واحدهای مسکونی که در زمان آقای احمدی نژاد ساخته شد، مسجد، مدرسه و ورزشگاه و نه کتابگاه و نه جایی برای تفریح دیده نشد و بلکه صرفاً مسکن ساخته شد؛ طبیعتاً در جامعهای که پیوستهای فرهنگی برای آن پیش بینی نشده باشد، مشکلاتی ایجاد میشود و مطالعات نشان میدهد که در محیطهایی که برای آنها پیوستهای فرهنگی پیش بینی نشده است، مشکلات خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی خیلی بیشتر از محیطهایی است که در آن پیوستههای فرهنگی وجود دارد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ کتابخوانی در کشور، اظهار کرد: در حوزه کتابخوانی یکی از مشکلات ما گرانی کتاب است؛ در این زمینه اگر نتوانیم به گونهای مدیریت کنیم که قدرت خرید اهالی کتاب فراهم باشد، طبیعتاً استفاده از کتاب کاهش پیدا میکند اما اگر بخواهیم مسیر را درست کنیم اصولاً باید از مدارس شروع کنیم. در مدارس باید به صورت فردی و هم تیمی و با تشویقها و عناوین مختلف اعم از درسی و اعتقادی مباحثی را طراحی و روشهایی را تعیین کنیم که کتابخوانی در سنین پایین و در مدارس شکل بگیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر مردم به من رای دادند در دولت آینده قطعاً به حوزه فیلم، فیلم سازی و هنر و سینما کمک میکنیم تا تقویت شوند و موانع پیش روی هنرمندان، کارگردانان و هنرپیشهها برداشته شود؛ نگذاریم اتفاقی بیفتد که تعدادی از اینها ممنوع الخروج شوند یا اینکه تعدادی از آنها از کشور خارج شوند.
پزشکیان همچنین در ادامه در واکنش به اظهارات علیرضا زاکانی یکی دیگر از نامزدهای انتخابات عنوان کرد: درباره اینکه آقای زاکانی گفت من نمیگذارم شما رئیس جمهور شوید باید بگویم که یا جای خدا نشسته است یا جای مردم؛ رقابتی است که مردم در آن جواب خواهند داد و هیچکس نمیتواند جلوی دیگری را بگیرد و این مردم هستند که قضاوت خواهند کرد حق با چه کسی است.
ممیزی به هیچ وجه نباید سلیقهای اعمال شود
پزشکیان همچنین در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش سوم این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهار نظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، با تاکید بر اینکه اصولاً دولت باید از حالت مداخلهگری در بیاید و سیاستگذار و ناظر بر برنامه باشد اظهار کرد: دولت باید کار را به سازمانها و نهادهای بخش خصوصی بسپارد. همچنین ممیزی باید شفاف و مطابق قانون صورت بگیرد و به هیچ وجه نباید سلیقهای اعمال شود. من ممیزیهایی را که به صورت سلیقهای انجام میشود، رد میکنم و اجازه آنها را نمیدهم. همچنین به هیچ وجه اجازه مداخله سایر دستگاهها را در حوزه تخصصی و فرهنگ نخواهم داد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «پذیرش عقلانی قوانین بینالمللی از جمله قانون مالکیت معنوی یک ضرورت است و باید آن را بپذیریم و چهارچوبهای آن را مصوب کنیم»، ادامه داد: تلاش خواهم کرد دولت من دولت فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ را دولتی کنیم؛ تلاش خواهم کرد امنیت فرهنگی را برای اهالی فرهنگ تضمین و از مداخله نهادهای غیر مسئول جلوگیری کنم. تلاش حداکثری برای بازسازی اعتماد و امید در اهالی فرهنگ خواهم کرد و این رویکرد مانع از فرار و مهاجرت نخبگان خواهد شد.
پزشکیان همچنین با اشاره به احکام قانون برنامه هفتم در خصوص ساخت آثار فاخر از سوی صدا و سیما گفت: حتماً باید منابع مورد نیاز ساخت آثار فاخر دیده شود؛ چراکه باید فرهنگ و گذشته خودمان را که پر از افتخار و درس و عبرت و اندیشه است، بازسازی و به نمایش درآوریم. سابقه تاریخی ما نسبت به آنچه که خارجیها در حال نمایش دادن به ما هستند، عمیقتر و آموزندهتر است و قابلیت بازسازی نیز در آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه «یک جامعه را با تعداد کسانی که کتاب میخوانند ارزیابی میکنند»، عنوان کرد: در جامعهای که افراد آن ساعات بیشتری مطالعه کتاب دارند مشکلات اجتماعی، جرم و جنایت و فساد در آنها کمتر است و هر جامعهای که با کتاب دوست باشد و کتابخوانی در آن شکل بگیرد مشکلات اجتماعی، دعواها و جنگها و دزدیها قطعاً پایینتر خواهد بود. باید شکل و ساختار اجتماعی طوری شکل بگیرد که مردم بتوانند از امکانات فرهنگی استفاده کنند.
انتقاد پزشکیان از فعالیت گشت ارشاد، اعمال جریمه و توبیخ به دلیل مساله حجاب
به گزارش ایسنا، پزشکیان در بخش جمعبندی سومین مناظره تلویزیونی ۶ نامزد انتخابات که با موضوع فرهنگی -انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی- برگزار شد، تاکید کرد: در دیدگاه اعتقادی ما فرقی میان زن و مرد در کاری که انجام میدهند دیده نشده است و هر کدام از اینها اگر باور داشته باشند و عمل درستی انجام دهند پاداش درست خواهند گرفت و به حیات طیبهای دست خواهند یافت؛ ما باید کاری کنیم که زنانمان در جایگاهی قرار بگیرند که بتوانند سازنده حیات طیبه برای جامعه ما باشند نه اینکه طور دیگری به آنها نگاه کنیم؛ این نوع نگاه یعنی قبول کردن اینکه در جایگاههای مختلفی که مرد قرار میگیرد زنان ما نیز میتوانند قرار بگیرند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نوع برخورد ما با دختران و زنانی که پوشش آنها یا نوع لباس آنها با آنچه که ما فکر میکنیم فرق میکند، نباید به شکلی خشن، اجباری و با استفاده از روشهایی باشد که وقتی به آن نگاه میکنیم، مشکل پیدا کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از فعالیت گشت ارشاد، اعمال جریمه و توبیخ به دلیل مسأله حجاب، گفت: باید با دختران و زنانی که در جامعه هستند و تعداد آنها نیز کم نیست و در دانشگاه در جامعه حضور دارند، با زبان خوش رفتار کنیم و با رفتار مناسب، جایگاه آنها را حفظ کنیم؛ این برازنده جامعه اسلامی نیست که اخلاق، رفتار و برخورد ما با اینها باعث شود وقتی از از کرامت و انسانیت میگوییم مردم از ما نپذیرند؛ میتوان در این خصوص از مردم پرسید و ببینیم که مردم این رفتارهای ما را چقدر قبول دارند.
پزشکیان با بیان اینکه «درباره فضای مجازی نیز وضعیت خیلی روشن است در سه سال گذشته کسب و کار عدهای با مشکل مواجه شده است» تاکید کرد: ما باید زیرساخت را بسازیم و به اهداف دست یابیم، اما تا آن زمان، باید برای آنهایی که نانشان را از زندگی بردیم و ساقط کردیم کاری کنیم؛ این چیزی است که باید به آن فکر میکردیم و اگر در حال حرکت به سمتی هستیم باید به این افراد نیز نگاه میکردیم و نانشان را نمیبریدیم.
وی افزود: درباره هنر، فیلم و سینما واقعیت این است که کار کاردانهاست و دولت فقط باید سیاست گذاری و نظارت کند و اختیار را به خانههای سینما، تئاتر و جاهایی که کارشناس هستند، بدهد تا آنها در این خصوص فعالیت کنند؛ چرا تعدادی از هنرمندان و کارگردانان و هنرپیشهها ممنوع الخروج و تعدادی نیز از کشور خارج میشوند؟ این به دلیل نگاه امنیتی است که ما درست کردیم و به جای دولت آنکه فرهنگی باشد، فرهنگ را دولتی کردهایم؛ نتیجه این اقدامات آن است که امروز بیشتر جوانان و کسانی که در مملکت هستند نسبت به رفتارهای ما مشکل دارند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «اصلاح باید در رفتار انسانها باشد نه آنکه در گفتار و دستورالعملها»، اظهار کرد: اگر ما الگو و شایسته بودیم دیگران به سمت ما میآیند و دیگر لازم نیست که ما صدا را قطع کنیم و اجازه حرف زدن به آنها ندهیم.
پزشکیان در پایان با اشاره به اظهارات برخی از نامزدهای انتخابات درباره عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم عنوان کرد: دولت فعلی به دنبال برجامی میرود که اینها به آن گیر میدهند، اما نمیتوانند حل کنند.
ارسال نظر