|

رونمایی از تاکتیک های جدید آمریکا علیه ایران | موج بزرگی از تحریم ها در راه است؟

غرب در یک سال اخیر به این برآورد و جمع‌بندی رسیده که باید در تاکتیک‌های خود علیه تهران بازنگری کند و سیاست جدیدی را در پیش بگیرد.

سیاست رونمایی از تاکتیک های جدید آمریکا علیه ایران | موج بزرگی از تحریم ها در راه است؟

تحریم‌های اخیر اروپا از هواپیمایی تا کشتیرانی و همچنین تلاش برای تصویب قطعنامه در شورای حکام و اقدامات دیگر نشان از عزم اروپا برای بالا بردن سطح تقابل به شکل جدی است.

دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا در حالی علیه ایران اعمال شد که تقابل اروپا و ایران رو به افزایش و وارد فازی کم‌سابقه شده و در بدترین دوران خود طی چند دهه گذشته قرار دارد. روابطی که از مرداد ۱۴۰۱ و پس از توقف مذاکرات احیای برجام و سپس اغتشاشات اواخر شهریور همان سال، در مسیر افزایش تنش‌ها قرار دارد.

بهانه‌ها و عوامل زیادی برای این دور تند تروئیکای اروپایی و در رأس آنها آلمان، علیه ایران مطرح می‌شود که مهم‌ترین آنها را می‌توان به ادعاهایشان در زمینه حمایت‌های جمهوری اسلامی از روسیه در جنگ اوکراین، ارتباط داد.

اروپا بارها تهران را متهم به فرستادن پهپاد و سپس موشک‌های بالستیک به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین کرده؛ این در حالی است که خود «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین ماه گذشته اعتراف کرد که ایران هنوز موشک‌هایش را به روسیه تحویل نداده است؛ همچنین فراتر از این تصویر، مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید کرده‌اند که نه تنها موشکی به روسیه نداده‌ایم، بلکه در حال حاضر قصدی هم برای انجام این کار نداریم.

اروپا اشتباه خود را جبران کند

در همین راستا «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از اتحادیه اروپا خواست اشتباه خود را در تحریم خطوط هوایی ایران جبران کند.

عراقچی در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اتحادیه اروپا اخیراً با ممنوع کردن ورود خطوط هوایی ما به اروپا، مسافران عادی ایرانی و غیرایرانی را هدف قرار داد.

او یادآور شد که «این کار بر اساس این ادعای نادرست و بی‌اساس که ایران موشک‌های بالستیک برای استفاده در اوکراین به روسیه تحویل داده است، انجام شد».

وزیر خارجه ایران در مطلب خود ویدئو «ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین را ضمیمه کرده و نوشته است: اکنون حتی خود رئیس‌جمهور زلنسکی نیز به صراحت می‌گوید که هیچ موشک ایرانی به روسیه تحویل داده نشده است.

عراقچی در پایان نوشت: وقت آن است که اتحادیه اروپا به این طنز پایان دهد. هدف قرار دادن مردم عادی ایران بر پایه یک اتهام کاملاً بی‌اساس کاری غیراخلاقی و اشتباهی آشکار است که باید فوراً جبران شود.

اروپا

این روزها درک رفتار اروپایی‌ها سخت نیست؛ آنها از یک سو در باتلاق جنگ اوکراین در حال دست‌وپا زدن هستند و از سوی دیگر تحت فشار از سوی صهیونیست‌ها برای گرفتن خدمات بیشتر اقتصادی، نظامی و اطلاعاتی قرار دارند؛ لذا به دنبال تغییر فاز جنگ‌های نظامی به امنیتی هستند که جرقه اولیه آن را در لبنان زدند. البته آنها به خوبی دریافته‌اند که جنگ در لبنان به قوی‌تر شدن حزب الله و مقاومت منجر خواهد شد اما از این رو باید جنگ نظامی یک مکمل امنیتی نیز با خود همراه داشته تا بتوانند به نتایج مطلوب برسد و به نظر می‌رسد با وجود حصول توافق آتش بس ۶۰ روزه این همکاری امنیتی تداوم خواهد داشت.

فعالیت سفارتخارنه‌های اروپایی در تهران به عنوان سرویس نیابتی!

تهدید آلمانی‌ها به تخلیه سفارت خود در تهران به بهانه مرگ «جمشید شارمهد» که در کارنامه خود چندین عملیات تروریستی داشته، به‌خوبی نشان می‌دهد که در پشت پرده این ماجرا تحرکات دیگری نیز در جریان است.

سفارتخانه‌های اروپایی در ایران از جمله سفارت‌های آلمان، انگلیس و فرانسه بعنوان سرویس‌های نیابتی دائم در حال فعالیت هستند.

دفاتر مؤسسه آموزش زبان آلمانی (DSIT) که اخیراً در ایران پلمپ شد، به‌عنوان مرکزی پوششی برای دولت آلمان عمل می‌کرد. فعالیت‌های این مرکز زبان که مستقیم تحت نظارت انستیتو گوته آلمان بود شامل حمایت مالی از گروه‌های زیرزمینی موسیقی، رقص و فیلم می‌شد.

این مؤسسه همچنین با شناسایی افراد مستعد به دولت آلمان کمک می‌کرد شبکه‌های نفوذ گسترده در داخل ایران ایجاد کند.

این مرکز همچنین افراد نخبه را شناسایی کرده و به صورت غیر قانونی به آنها در دریافت بورسیه‌های تحصیلی در آلمان کمک کرده است. تعدادی از زبان آموزان خود را نیز به صورت غیرقانونی به اردوهای مختلف در داخل و خارج از کشور فرستاده است. این اردوها به صورت مختلط بوده و ملاحظات قانونی، عرفی و فرهنگی کشور در آنها نادیده گرفته شده است.

گردش مالی مؤسسه‌ی DSIT سالانه چیزی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. با این وجود این مرکز به دلیل فقدان مجوزهای لازم برای فعالیت، تقریباً هیچ مالیاتی در ازای درآمدی که سالیانه از پرداختی‌های حداقل ده هزار زبان‌آموز کسب می‌کرده پرداخت نکرده است.

اروپا-یک

به نظر می‌رسد که غرب در یک سال اخیر به دلایل مختلف از جمله جنگ اوکراین، تجاوزات رژیم اسرائیل و تنش‌ها در منطقه، از دست دادن وجهه و جایگاه خود در جهان در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و … به این برآورد و جمع‌بندی رسیده که باید در تاکتیک‌های خود علیه تهران بازنگری کند و سیاست جدیدی را در پیش بگیرد و در این راستا هم می‌خواهند از همه ظرفیت‌های موجود برای «فشار حداکثری» از جمله ظرفیت پرونده هسته‌ای استفاده کنند.

سیاست اروپا در قبال ایران همسو با آمریکاست

«میرقاسم مؤمنی» کارشناس مسائل بین الملل در گفتگوی اخیر خود، با اشاره به اقدامات تقابلی اروپا با ایران، اظهار داشت: اروپا ادعاهایی را مبنی بر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین مطرح کرده‌اند که یکی از موضوعات مهمی است که بهانه اقدام تقابلی آنها با ایران است.

وی ادامه داد: مسئله دوم، موضوع پرونده هسته‌ای ایران است که آنها سعی می‌کنند با استفاده از این اهرم ایران را تحت فشار قرار دهند.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه اروپا طی سال‌های گذشته از هر روشی از جمله اعمال تحریم‌ها علیه ایران اقدام کرده‌اند، افزود: سیاست اروپا در قبال ایران همسو با آمریکاست، بویژه الان که سعی می‌کنند با آمدن ترامپ خود را بیش از گذشته همسو و همراه آمریکا کنند.

مؤمنی با اشاره به واکنش ایران به رفتار تقابلی اروپا، عنوان کرد: با تکیه بر توانمندی‌های داخلی، ایجاد راهکارهای مختلف در روند انجام مذاکرات، استفاده از پتانسیل‌های بریکس و شانگهای و سایر مجامع بین المللی می‌توان از مشکلات گذر کرد.

منبع: مهر
کدخبر: 341909

ارسال نظر