|

قطعی برق صنایع از اواسط اردیبهشت به تعویق افتاد

قطعی برق صنایع که قرار بود پس از ماه رمضان اتفاق بیفتد به تعویق افتاد. حالا بسیاری از تولیدکنندگان صنعتی می‌گویند احتمالاً در تابستان که مصرف برق به پیک خود می‌رسد با این مشکل مواجه شوند.

صنعت و معدن قطعی برق صنایع از اواسط اردیبهشت به تعویق افتاد

در حالی که پیش از این فعالان صنعتی از دریافت ابلاغیه‌ای مبنی بر آغاز قطعی برق صنایع از اواسط اردیبهشت خبر می‌دادند، اما به نظر می‌رسد این اتفاق به تعویق افتاد. چراکه تا کنون گزارشی از قطع برق کارخانجات صنعتی وصول نشده است.

البته بیشتر تولیدکنندگان معتقدند که اگر تاکنون شاهد این اتفاق نبوده‌ایم، به این دلیل است که به پیک مصرف برق نرسیده‌ایم. از این رو به نظر می‌رسد با گرم‌تر شدن هوا و شروع فصل تابستان قطعی برق صنایع امری اجتناب‌ناپذیر باشد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در همین زمینه گفت: هنوز هم شایعاتی مبنی بر قطعی برق صنایع به گوش می‌رسد. ولی تا کنون ما گزارشی مبنی بر قطعی برق کارخانجات نداشته‌ایم. بدین ترتیب تولید فولاد به روال سابق خود انجام می‌شود. مگر اینکه در روزهای آینده اتفاق خاصی رخ دهد.

حمیدرضا رستگار اظهار کرد: تمام صنایعی که به برق و انرژی وابسته هستند مشخصا اگر با اخلال در تأمین انرژی مواجه شوند تولید آن‌ها نیز کاهش می‌یابد.

قطعی برق صنایع اطلاع‌رسانی شود

او افزود: وزارت نیرو و ادارات برق باید به شکلی برنامه‌ریزی انجام دهند که اگر کمبودی وجود دارد در وهله اول اطلاع‌رسانی شود. اما خواسته اصلی این است که قطعی برق صنایع در کمترین تعداد و میزان خود اتفاق افتد. زیرا این امر بشدت روی تولید کارخانه‌ها و کارگاه‌ها تأثیر می‌گذارد.

وی توضیح داد: همین سال گذشته به دنبال قطعی برق صنایع بسیاری از کارگران شغل خود را از دست دادند. متأسفانه در این زمینه کسی هم پاسخ‌گو نیست. در حالی که دولت تعهداتی در زمینه تأمین انرژی هم دارد. نباید ماجرا به شکلی پیش رود که دولت بدون هیچ زمینه و مقدمه‌ای اعلام کند که می‌خواهد ناگهان برق را قطع کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد اضافه کرد: اگر نیاز به افزایش تولید برق است، دولت وظیفه دارد که این کار را انجام دهد. این امری طبیعی در دنیاست که وقتی قرار است اقتصاد پویا و صنعت توسعه‌یافته شود برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد.

رستگار درباره شبانه‌شدن برق‌رسانی به صنایع تشریح کرد: طی این مدت در این باره به ابلاغی به دست صنایع نرسید.

این فعال صنفی درباره سرنوشت ۱۱۰ کارخانه‌ تعطیل‌شده عنوان کرد: سال گذشته به هر ترتیب کارخانه‌هایی به دلیل قطعی برق صنایع تعطیل شدند. اما نباید شایعات را با اخبار درست مخلوط و آن را بزرگ جلوه داد.

وی یادآور شد: گذشته از اینکه کارخانه‌های تعطیل‌شده چه تعداد بودند، باید توجه داشت کارخانه‌ای که خط تولید آن متوقف می‌شود، به‌سختی می‌تواند خود را به شرایط عادی برساند. چراکه این امر با مشکلات و هزینه بالایی همراه است.

قطعی برق صنایع کارخانه‌های دیگری را تعطیل می‌کند؟

رستگار درباره احتمال تعطیلی بیشتر کارخانه‌ها خاطرنشان کرد: امسال هنوز گزارشی مبنی بر تعطیلی کارخانه‌های دیگر وجود ندارد. اما تا زمان پیک مصرف برق صنایع که همان تابستان است باید منتظر ماند و دید که آیا کارخانه جدیدی تعطیل می‌شود یا خیر؟ اما به هر حال ما امیدواریم که اتفاقات سال گذشته در راستای قطعی برق صنایع تکرار نشود.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 260602

ارسال نظر