|

لازمه اشتغال در چیست؟

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: تحقق جهش و رونق تولید، رشد اشتغال و افزایش تولید ناخالص داخلی، معطوف به این است که آفریننده نیازهای خود باشیم.

معدن لازمه اشتغال در چیست؟

خداداد غریب پور امروز در آیین رونمایی از پروژه "چرخ مسی" در محل جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: سال‌ها واردکننده تجهیزات، ماشین‌آلات و دانش فنی بوده‌ایم اما امروزه اقداماتی که هر روز در زمینه بومی‌سازی انجام می‌شود، نوید دهنده این است که راه را به درستی شروع کرده‌ایم.

وی ادامه داد: البته راه دشواری است و ممکن است مقاومت هایی در برابر آن صورت گیرد یا موانع ذهنی و نبود خودباوری، روند کار را کاهش دهد.

اصلاح تدریجی روند وابستگی به سازندگان خارجی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه توانایی ساخت ماشین‌آلات، تجهیزات صنعتی و دانش فنی را در داخل کشور داریم، گفت: سال‌ها به جریان ثابت واردات تجهیزات عادت کرده بودیم به طوری که در بهره‌برداری، راه‌اندازی و حتی به روزرسانی کارخانه ها، از شرکت‌های سازنده خارجی کمک می‌گرفتیم اما خوشبختانه این روند در حال اصلاح شدن است.

وی افزود: کشور ما توانایی ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات برای تولید محصولات پایین دستی معدن و صنایع معدنی را دارد و این گونه نیست که تولید این محصولات تنها در اختیار کشورهای خاص باشد و ما تنها تولید‌کننده محصولات بالادستی (کنسانتره، گندله، شمش و غیره) باشیم.

شکل گیری همدلی و هم زبانی بین صنعت و دانشگاه

غریب پور با اشاره به اینکه خوشبختانه صنعت و دانشگاه به همدلی و هم زبانی رسیده‌اند و این امر برای شروع، کافی است، بیان کرد: با اراده، پشتکار، مقاومت و البته صبر می‌توانیم به دانش فنی ساخت فناوری و تجهیزات دست یابیم.

وی افزود: ما در ایمیدرو، به عنوان سازمان توسعه ای، با افتخار در کنار دانشگاه‌ها هستیم و حتی برای توسعه صنعت، تلاش می‌کنیم پیشتاز باشیم.

افتتاح مرکز نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی در تیر

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه افتتاح "مرکز نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی" در تیر امسال، گفت: در این مرکز، شرکت‌های دانش‌بنیان حضور پیدا می‌کنند و با بخش معدن و صنایع معدنی به تبادل نیازها و ارائه خدمات می‌پردازند.

وی یادآور شد: مرکز تحول دیجیتال در فولاد نیز با همکاری شرکت فولاد مبارکه اخیرا در دانشگاه تهران کلنگ زنی شد.

وی ادامه داد: ایمیدرو پارسال جشنواره اینوماین را برگزار کرد که در آن ۳۳۰ شرکت دانش‌بنیان حضور یافتند و ۱۲۳ ایده ارائه شد و از این تعداد، ۱۴ ایده برای اجرا توسط شرکت‌های بزرگ انتخاب شدند.

نیازمحور شدن تحقیقات در ایمیدرو

غریب پور با بیان اینکه ایمیدرو تحقیقات را مسئله محور و نیاز محور کرده است، گفت: برای هر تحقیق یک مسئله و نیاز مطرح و برای رفع آن اقدام می‌شود.

وی افزود: ظرفیت و توان در مجموعه علمی و صنعتی کشور وجود دارد و نمونه‌های ساخته شده، حاکی از این است که متخصصان، فعالان دانشگاهی و پژوهشگران در کنار صنعت بوده و پیشتاز هستند و این اقدامات، کشور را سربلند می‌کند.

اجرای ۶ پروژه با جهاد دانشگاهی و ۳۰ پروژه با دانشگاه ها

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اکنون با جهاد دانشگاهی ۶ پروژه و با دانشگاه‌ها حدود ۳۰ پروژه تحقیقاتی -که بیشتر ساخت محصول هستند- در حال اجرا داریم.

وی افزود: سال گذشته، بودجه بخش پژوهش را ۵۰ درصد و بخش آموزش را ۱۰۰ درصد افزایش دادیم.

رئیس جهاد دانشگاهی: وجود اراده برای حمایت از توسعه توان ملی

حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در این مراسم با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی تاسیس جهاد دانشگاهی به عنوان مولود انقلاب هستیم، گفت: این نهاد با هدف توسعه فناوری، اقتصاد دانش پایه قابل رقابت در سطح ملی و بین‌المللی و ایجاد خودباوری در تولید دانش‌بنیان، ایجاد شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه این نهاد در توسعه حوزه‌های فنی، مهندسی، پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و غیره موفق بوده است. طیبی تاکید کرد: هر جا هم که موفق بوده ایم، مدیران انقلابی، ملی و خودباور، ریسک را پذیرفتند و به ما اعتماد کردند و ما توانستیم به طور مطلوب پاسخ دهیم.

طیبی با بیان اینکه خوشحالیم در بخش کانی‌های فلزی و غیر فلزی نیز فعالیت می‌کنیم، گفت: دکتر غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو اراده برای حمایت از توسعه توان ملی را دارد و طی مدت حضور در این سازمان، ارتباط منسجمی بین ایمیدرو و جهاد دانشگاهی برقرار شده است.

وی ادامه داد: همت و تلاش جنابعالی و همکاران برای توسعه فعالیت‌ها می‌تواند ما را در مسیر اهداف یاری کند.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تولید اغلب فناوری‌های مورد نیاز کشور را داریم، اذعان کرد: دوره ساخت و دستیابی به دانش فنی، زمان بر است که باید آغاز شود.

وی افزود: به شرطی که به موقع اولویت‌های توسعه صنعتی، فناورانه و تجهیزات را مشخص و اقدام کنیم، صاحب دانش فنی محصولات می‌شویم.

طیبی گفت: خوشحال هستیم که با حمایت‌های مقام معظم رهبری، مجری پروژه‌های بسیار بزرگ فناورانه در کشور هستیم و تا پایان امسال و سال آینده شاهد نتایج آن در جهش تولید خواهیم بود.

اجرای الگوی جدید برای طراحی و راه‌اندازی چرخه‌های صنعتی

سید محمد طباطبایی، رئیس مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در این مراسم گفت: با توجه به بالا بودن تعداد نیازها و در عین حال محدودیت زمان و هزینه، نیاز به الگوی جدید برای طراحی و راه‌اندازی چرخه‌های صنعتی داریم.

وی ادامه داد: در این شرایط به سرمایه‌گذار و مشاور خارجی نمی‌توانیم اعتماد کنیم و باید خودمان در این زمینه گام برداریم.

طباطبایی به تجهیزات بومی‌سازی شده در این مرکز همچون تولید ورق و لوله با آلیاژی‌ها خاص، دستگاه سختی القایی، سختکاری انفجاری تکه مرکزی سوزن ریل و غیره اشاره کرد.

 چرخ مسی که به عنوان قالب ریخته گری پیوسته استفاده می‌شود‌، توسط شرکت‌های داخلی بومی‌سازی شده است و برای تولید مفتول استفاده می‌شود.

 

منبع: ایمیدرو
کدخبر: 104875

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین