|

افزایش خدمات حفاری در معدن

بازار جهانی خدمات حفاری معدن در سال ۲۰۱۹ میلادی ۵/ ۲ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد و پیش‌بینی می‌شود، این بازار تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه ۷/ ۶‌درصدی به ۵/ ۴ میلیارد دلار برسد.

معدن افزایش خدمات حفاری در معدن

براساس این گزارش، تقاضا برای خدمات حفاری بیشتر به فعالیت‌های اکتشافی، تولیدی و توسعه‌ای که توسط شرکت‌های معدنی انجام می‌شود، بستگی دارد. همچنین خدمات حفاری شامل طیف گسترده‌ای از فناوری‌های حفاری مانند مغزه‌گیری سطحی و زیرزمینی، حفاری اکتشافی و حفاری صوتی و... است. به‌طور کلی اکتشافات از الزامات بخش معدن محسوب می‌شود و حفاری، پایه اکتشافات است.

به گزارش «بیزینس وایر»، انتظار می‌رود تقاضا برای خدمات حفاری در معادن فلزی افزایش یابد. به‌عنوان نمونه با افزایش تولید وسایل نقلیه برقی، نیاز به لیتیوم که در ساخت باتری‌های این خودروها استفاده می‌شود، افزایش پیدا می‌کند و این کار سبب رونق بیشتر فعالیت‌های معدن‌کاری در این بخش می‌شود. درحال‌حاضر، فعالیت‌های معدن‌کاری در آسیا تا حدودی به‌دلیل کووید-۱۹ مختل شده است و به‌دلیل اقدامات قرنطینه‌ای در مورد شیوع ویروس کرونا، زنجیره تامین برخی محصولات در بازار جهانی دچار پراکندگی شده است.

براساس پیش‌بینی شرکت «ریسرچ‌اند مارکتز»، بازار خدمات حفاری معدن بر اساس نوع و منطقه معدن، مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. بر اساس نوع معدن، بازار این خدمات به زغال‌سنگ، فلزات، مینرال و معادن سنگ تقسیم می‌شود. همچنین بر مبنای تقسیم‌بندی منطقه‌ای، بازار این خدمات در امریکا، آسیا-اقیانوسیه و سایر نقاط جهان مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

براساس بررسی سازمان زمین‌شناسی امریکا، معادن ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۲/ ۸۲ میلیارد دلار مواد و منابع معدنی تولید کرده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۱۷، افزایش ۳ درصدی در تولید این کشور وجود دارد. این افزایش در فعالیت‌های معدن و تولید، محرک بازار خدمات حفاری در امریکا بوده است. چین، هند، استرالیا و اندونزی بازیگران مهم تولید زغال‌سنگ در سطح جهان هستند که رشد بازار خدمات حفاری معدن را در منطقه آسیا- اقیانوسیه بر عهده دارند. بیشتر زغال‌سنگ تولید شده در آسیا- اقیانوسیه برای تولید برق و پس از آن در صنعت فولاد استفاده می‌شود.

بر اساس نوع معدن، بخش تولید مینرال بیشترین سهم و بیش از نیمی از بازار خدمات حفاری را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داد. علاوه‌بر این، بخش فلزی یک‌چهارم سهم بازار را از آن خود کرد.

معدن‌کاری زیرزمینی

بازار جهانی خدمات معدن‌کاری زیرزمینی در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۲۲ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار برآورد شد و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این میزان تا سال ۲۰۲۷ با نرخ رشد مرکب سالانه ۱/ ۴ درصدی به ۳۰ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار خواهد رسید.

سرعت صنعتی‌سازی در کشورهای در حال توسعه و افزایش اجرای اینترنت اشیا از جمله عوامل رشد این بازار محسوب می‌شود. مقوله اینترنت اشیا به تجهیزات محیط پیرامون‌ که به شبکه اینترنت متصل می‌شود و توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت قابل‌کنترل و مدیریت است، اشاره دارد.

به گزارش بیزینس وایر، معدن‌کاری زیرزمینی به تمامی کاوش‌های زیر سطح زمین از طریق شفت‌ها و راه‌های ورودی با هدف تولید و توسعه مواد معدنی باارزش گفته می‌شود.

بر پایه تجهیزات، بخش سیستم‌های نوار نقاله در دوره پیش‌بینی، سودآوری مناسبی خواهد داشت، چراکه این سیستم‌ها می‌تواند برای حمل مواد در عملیات زیرزمینی و روباز استفاده شود و به‌ویژه در معادن زغال‌سنگ متداول است. از لحاظ منطقه‌ای و جغرافیایی، منطقه آسیا-پاسیفیک رشد قابل توجه سودآوری را در مدت دوره پیش‌بینی (تا سال ۲۰۲۷) خواهد داشت که دلیل آن سرمایه‌گذاری ثابت و افزایش پروژه‌های زیرساختی است. همچنین هند، چند فرصت سرمایه‌گذاری را برای شرکت‌های معدنی ارائه می‌کند و زمینه مناسبی برای اکتشافات بوکسیت، سنگ آهن و زغال‌سنگ در این کشور وجود دارد.

پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی تجهیزات معدن در دوره سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ میلادی، نرخ رشد مرکب سالانه ۴/ ۸ درصدی را ثبت کند. معدن به‌عنوان یک صنعت، سرمایه‌گذاری عظیمی را شامل می‌شود که تجهیزات، بیش از یک‌سوم سرمایه‌گذاری لازم را تشکیل می‌دهد. هر کشوری که میزبان عملیات معدن‌کاری باشد، باید از مزایای پولی، استخدام کارگری و صنعتی برخوردار باشد.

صنایع جهانی معدن در سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن و آغاز پروژه‌های جدید در کشورهایی مانند کانادا، ایالات متحده، استرالیا، هند، روسیه و افریقای جنوبی، شاهد رشد با ثباتی بوده‌اند. همچنین با افزایش مصرف فلزات پایه و فلزات گرانبها، فعالیت معدن‌کاری در این بخش‌ها به‌ویژه در کشورهایی مانند کانادا و مکزیک افزایش یافته است.

علاوه‌بر این، صنایع معدنی (به‌ویژه زغال‌سنگ) در منطقه آسیا- اقیانوسیه به‌طور مداوم رو به رشد بوده و به نوبه خود در کشورهایی مانند استرالیا، چین و هند، تقاضا را برای تجهیزات معدنی افزایش داده است. این در نتیجه مقررات سختگیرانه دولتی در مورد استفاده از سوخت‌های فسیلی و افزایش وابستگی به انرژی حرارتی بوده است.

به‌نظر می‌رسد، اثربخشی تجهیزات در معادن روباز بیش از معادن زیرزمینی است (۴۰ درصد اثربخشی تجهیزات در برابر ۳/ ۲۷ درصد) و پیش‌بینی می‌شود، این عامل باعث نوآوری و تولید تجهیزات معدنی برای معادن روباز شود. علاوه بر این، توسعه تجهیزات با کارآیی بالا همراه با افزایش اتوماسیون، استخراج سنگ معدن را بدون کاهش درجه عیار، نسبتا ارزان‌تر کرده و به نوبه خود، رشد بازار تجهیزات معدنی را سبب شده است.

روندهای کلیدی بازار

صنایع معدنی به شدت تحت‌تاثیر نوسان قیمت‌ها و تقاضا برای محصولات معدنی و مواد اولیه است. تداوم وضعیت نوسانی منجر به ایجاد حاشیه‌های سود کم برای بهره‌برداران و معدنچیان می‌شود. همچنین این بخش تحت‌تاثیر قوانین و مقررات صادرات و واردات دولتی قرار می‌گیرد. مشخص شده است که با افزایش بهره‌وری می‌توان حاشیه سود را افزایش داد. شرکت‌ها با نصب سنسورها و تجهیزات برقی معدنی، می‌توانند تجزیه و تحلیل داده‌های تولید را به‌صورت خودکار انجام دهند. از دهه ۱۹۹۰، هزینه روبات‌های صنعتی ۵۰ درصد کاهش داشته، در حالی که هزینه انجام کار توسط نیروی کار ۸۰ درصد افزایش یافته است.

هم‌اکنون بخش مهمی از عملیات معادن مانند حفاری و حمل‌و‌نقل به‌طور خودکار انجام می‌شود. اپراتورها با دیدن افزایش بهره‌وری و ایمنی از مزایای اتوماسیون استفاده می‌کنند و طی هفت سال گذشته، اشتغال در صنعت معدن ۲۳/ ۳ درصد کاهش و بهره‌وری نزدیک به ۲ درصد افزایش یافته است.

درحال‌حاضر ماشین‌آلات از آنالیز داده‌ها و تکنیک‌های آماری برای پیش‌بینی خرابی تجهیزات و در دسترس بودن مواد موجود در زمین و مقدار آنها از طریق حفاری و داده‌های نمونه استفاده می‌کنند. این عمل باعث کاهش و پایان دادن به فعالیت‌های وقت‌گیر مانند بازرسی می‌شود.

افزایش فعالیت معدن در سراسر جهان

تعداد فزاینده‌ای از سایت‌های اکتشاف مواد معدنی و به‌دنبال آن تقاضای ماشین‌آلات پیشرفته پردازش به رشد در بخش تجهیزات فرآوری مواد معدنی در بازار تجهیزات معدن کمک کرده است. تجهیزات مورد استفاده در معادن شامل سنگ‌شکن‌های سطحی، دستگاه‌های تصفیه مواد معدنی و تجهیزات سنگین خاکبرداری و حمل مانند بلدوزرها، بیل‌های مکانیکی و کامیون‌های دامپر است.

در چین، دولت در سال‌های اخیر وابستگی به برخی سوخت‌های فسیلی را کاهش داده است. در شرق چین، دولت خطوط لوله گاز را در خانوارها تعبیه کرده است، اما نتوانسته به‌طور مرتب گاز را تامین کند. این امر منجر به افزایش مصرف زغال‌سنگ توسط مردم برای اهداف گرمایشی شده است. شانژی، بزرگ‌ترین استان تولید زغال‌سنگ چین اقداماتی در مورد تسهیل سیاست‌های سختگیرانه دولت به عمل آورده است و قصد دارد، نزدیک به ۱۱ میلیون تن ظرفیت تولید کک را برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون اضافه کند.

در هند، تولید زغال‌سنگ بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۹ میلادی ۱۷/ ۵ درصد رشد داشته است. به‌عبارت دیگر فقط ۲۰ درصد از ذخایر هند استخراج شده و این یک فرصت بزرگ برای معدنچیان است. هند، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد خام است و توسعه سریع زیرساخت‌ها نیازمند استخراج بیشتر آهن است. طی سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۱۷، کانادا به تنهایی ۲۲ درصد از مکان‌های فعال اکتشاف مواد معدنی را در سراسر جهان داشته است و پس از آن استرالیا با ۲۰ درصد و افریقا با ۱۲ درصد قرار داشتند.

صنایع معدنی کانادا بیش از ۶۰ ماده معدنی و فلز تولید می‌کند. فعالیت‌های معدن در این کشور طی سه سال گذشته رو به افزایش است. در سال ۲۰۱۷، صنایع معدنی به تنهایی ۹۷ میلیارد دلار در تولید ناخالص داخلی کشور کمک کرده است. بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی جهان مانند «باریک گلد» و «گلدکورپ» در کانادا هستند. علاوه بر این، معدن ۱۹ درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص داده است.

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 116787

ارسال نظر