|

بحران عجیب مالی، پرسپولیس آماده ورود به بورس نیست!

بررسی دقیق مالی و ترازهای باشگاه پرسپولیس به وضوح نشان می‌دهد که اوضاع به قدری نگران‌کننده هست که واگذاری سهام آن، قدم در راهی پرمخاطره و نگران‌کننده است.

ورزش بحران عجیب مالی، پرسپولیس آماده ورود به بورس نیست!

دیوان محاسبات در گزارشی دولت کنونی را بدهکارترین دولت بعد از انقلاب عنوان کرده که یک بدهی نجومی را به گردن دولت بعدی انداخته است. این وضعیت شرایط استقلال و پرسپولیس و مدیران آن را یادآوری می‌کند؛ مدیرانی که با افزایش تعهدات و دریافت قرض و ایجاد بدهی، نقش دیگری نداشته و عملا پرداخت این دیون به مدیریت و هیات مدیره‌های بعدی منتقل شده است.

از سویی، اینک که موضوع واگذاری سهام شرایط درآمدها، هزینه ها، تعهدات و بدهی‌های این دو باشگاه را بیشتر مورد پرسش قرار داده و شفافیت مورد مطالبه تمام گروه‌ها از جمله سرمایه‌گذاران و در راس آنها هیات پذیرش بورس قرار گرفته، ورود نهادهای نظارتی و مراجع ذیصلاح به منظور مطالبه عملکرد مدیران و چگونگی تضییع احتمالی حقوق دولت مورد درخواست و نظر دلسوزان قرار گرفته است.

 * پرسولیس با خزانه هفت میلیونی!

در پرسپولیس، در پایان دوره مدیریت گرشاسبی، عوامل سرپرست و مدیر جایگزین (عرب) عنوان کردند که باشگاه فقط ۷ میلیون تومان نقدینگی در حساب دارد و مطالبات از کارگزار پیش دریافت شده است. البته، به دلیلی شش ماه عدم پرداخت حقوق برانکو و تعهدات به بازیکنان، همچنین دیون باشگاه به آژانس‌های مسافرتی و اقامتی و نیز هزینه‌های جاری، به نحوی انباشته شده بود که وجوه دریافتی از AFC تا قبل از پایان سال خرج و هزینه شد تا عملا موجودی باقی نماند.

عدم وجود نقدینگی در ابتدای سال ۹۸ موجب شد با ورود هیات مدیره جدید و مسئله پرداخت مطالبات و معوقات برانکو، بلیت فروشی فصل آینده دیدارهای پرسپولیس با دریافت ۷ میلیارد تومان، پیش فروش شود تا ۵۰۰ هزار یورو به برانکو داده شود.

* زلزله مدیریتی انصاری فرد در اردوگاه سرخ

با دریافت چنین وجهی و قرض و بدهی جدید، پس از عرب، محمدحسن انصاری فرد با ورود کارگزار جدید و نیز عدم فروش بلیت توسط باشگاه برای مطالبه ۷ میلیاردی شرکت پرداخت کننده، چالش و شکایت جدیدی را پیشروی خود دید.

انصاری فرد، بدون ایجاد منافع و کسب درآمد از کارگزار جدید، ضمن دریافت دو فقره قرض از کارگزار به مبلغ حدود ۱۵ میلیارد تومان، وجوه پرداختی بابت انعقاد قرارداد استوکس (۱۵۰ هزار دلار) از صرافی، عدم پرداخت حقوق کالدرون و دستیارانش و انتقال گل محمدی از شهرخودرو با ایجاد بدهی ۸ میلیارد تومانی بابت رضایت نامه وی و... پالس هایی را برای بعدی‌ها به جا گذاشت که شبیه زلزله بود.

و ناگهان رسول پناه آمد

با حضور مهدی رسول پناه به عنوان سرپرست جدید پرسپولیس، بدهی معوق از جمله سه ماه حقوق کارکنان، حقوق رادو و بشار رسن و احکام صادره از بدهی برانکو و دستیارانش، موجب شد وی نیز با استقراض از اشخاص حقیقی و حقوقی بالغ بر مبلغ ۲۰ میلیارد تومان، بر تعهدات باشگاه اضافه کند.

مدیریت کنونی نیز با حذف معاونت اقتصادی نشان داد که تصور می‌کند عدم کسب منافع و درآمد کافی و لازم، حاصل بی‌کفایتی عملکرد وی و هیات مدیره قبلی بوده؛ در حالیکه شرایط اقتصادی جامعه و همه گیری کرونا، واقعیت هایی بود که عملا اقدامات میدانی را به بن بست کشانده بود. اکنون نیز خبر می‌رسد که بخش زیادی از پاداش حضور این تیم در لیگ قهرمانان آسیا پیش خور شده و عملا خزانه باشگاه تهی است.

همچنین به نظر پرداخت‌ها و اقدامات مالی اخیر بر مبنای استقراض بوده که در صورت صحت، یعنی یک اتفاق ناگوار مدیریتی که آثار آن در آینده، همچون بهمنی بر باشگاه فرو خواهد ریخت.

با مروری بر اعداد و ارقام ذکر شده، باشگاه پرسپولیس با انباشت و تجمیع بدهی‌های معوق و نیز افزایش تعهدات و دیون جاری، از جمله بدهکارترین‌ها در فوتبال ایران است که به دلیل عدم رسیدگی و ارزشیابی عملکرد مدیران، بایستی مورد بازبینی جدی قرار گیرد. هم اکنون بایستی ترازنامه مالی این باشگاه و دیون واقعی آن به مردم اعلام شود تا مشخص شود که به راستی، واگذاری سهام به مردم یک واقعیت میدانی است یا یک اقدام که موجب نابودی و تبعات گسترده خواهد بود.

 

منبع: فارس
کدخبر: 153620

ارسال نظر

 

آخرین اخبار