|

سپاهان- پرسپولیس؛ یک الکلاسیکو تمام‌عیار

دیدارهای سپاهان و پرسپولیس حکم یک دربی را دارد چرا که حساسیت‌ها و هیجان‌های یک شهرآورد واقعی در دل آن نهفته است.

ورزش

 

امشب (یکشنبه)، هفته بیست و دوم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران پیگیری می‌شود و در حساس‌ترین دیدار، تیم‌های سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران باید در ورزشگاه نقش جهان به مصاف یکدیگر بروند. مسابقه‌ای که ممکن است قهرمان لیگ از دل آن مشخص شود. البته که حتی اگر حساسیت جدولی هم نبود، باز هم هیجان این دیدار آنقدر بود که بتوان عنوان مهم‌ترین بازی هفته را در آن سنجاق کرد.

سپاهان و پرسپولیس در حالی رو در روی هم قرار خواهند گرفت که در اوج آمادگی هستند. طلایی‌پوشان در ۱۰ بازی اخیر خود نه تنها شکستی نداشته‌اند بلکه به ۹ برد هم رسیده‌اند. در سوی مقابل تیم یحیی گل‌محمدی در ۱۷ مسابقه اخیر خود در لیگ، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا تنها یک بار بازنده میدان بوده و در ۱۴ مسابقه، در قامت تیم فاتح، زمین مسابقه را ترک کرده است. امشب در جوار زاینده‌روز شاهد دوئل بهترین خط حمله لیگ (سپاهان) و بهترین خط دفاع لیگ (پرسپولیس) هستیم.

به تقابل بین پرسپولیس و سپاهان، لقب ال‌کلاسیکو داده‌اند. عنوانی سنگین که وام گرفته از مهم‌ترین دوئل باشگاهی جهان یعنی رقابت بین بارسلونا و رئال مادرید است. بی‌تردید چنین لقبی برای این مسابقه مبالغه‌آمیز است اما اگر سطح توقعمان را به لیگ برتر فوتبال کشور خودمان محدود کنیم متوجه می‌شویم که با بازی خاصی طرف هستیم که می‌تواند یک شهرآورد تمام عیار باشد.

ما از یک شهرآورد چه چیزی می‌خواهیم؟ هیجان؟ حاشیه؟ گل‌های متعدد؟ دعوا؟ فشار؟ جام؟ و... همه اینها داخل این بازی در این سال‌ها وجود داشته است. زمان‌بندی خود را تغییر دهید و مبدا را از آغاز لیگ برتر بگذارید. همان زمان که سپاهان سیاستش را تغییر داد و خیلی زود در دومین دوره، جام قهرمانی را بالای سر برد تا نشان دهد دوره سیطره تیم‌های پایتخت‌نشین تمام شده است. ابتدا پرسپولیس و استقلال، این تیم را جدی نمی‌گرفتند اما ثبات طلایی‌پوشان به آنها هویت داد و قابل احترام شدند. حالا بعد از قریب به ۲ دهه، سپاهان دومین تیم پرافتخار لیگ برتر و یکی از بهترین تیم‌های جام حذفی است. آنها به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده‌اند و تجربه بازی در جام باشگاه‌های جهان را دارند. سپاهان برای قرار گرفتن در کنار پرسپولیس سال‌ها تلاش کرد.

بهترین پیش‌بازی برای این دیدار، مرور مسابقات قبلی آنهاست و رجوع به خاطره‌ها. خاطره‌های تلخ و شیرین. پر از درگیری و حاشیه. مروری بر چند بازی به یادماندنی خواهیم داشت.

 فینال جام حذفی ۱۳۸۵. هر ۲ مسابقه با تساوی یک بر یک به اتمام رسید و در ضربات پنالتی دیدار برگشت، طلایی‌پوشان به برتری رسیدند تا جام قهرمانی را بالای سر ببرند. شیث رضایی و علیرضا واحدی نیکبخت پنالتی‌های خود را خراب کردند تا عماد محمدرضا موفق شد پنالتی آخر تیمش را به گل تبدیل کند.

فصل بعد و این بار در نیمه‌نهایی جام حذفی شاهد تقابل این ۲ تیم بودیم. بازی در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شد و پرسپولیس در آستانه برد یک بر صفر با گل فرزاد آشوبی بود که در دقیقه ۸۶ پنالتی بحث‌برانگیز محسن قهرمانی، سپاهان را به بازی برگرداند. در اوقات اضافه، محمود کریمی سیبکی موفق شد هت‌تریک کند تا به نخستین و تنها بازیکنی تبدیل شود که در دوئل‌های پرسپولیس و سپاهان در یک مسابقه سه بار گلزنی‌کند. این سه گل در حدفاصل ۱۱ دقیقه به ثمر رسید.

چند ماه بعد شاهد یک اتفاق فوق‌العاده تلخ بودیم. ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۶. بازی‌ای که با برتری ۲ بر یک سپاهان خاتمه پیدا کرد اما چشمان سرباز محمود احمدیِ ۱۹ ساله به دلیل پرتاب مواد محترقه بینایی خود را از دست دادند و او هیچوقت دیگر چیزی ندید. نکته غم‌انگیزتر ماجرا این بود که هیچیک از مسوولان، این خبط بزرگ را به گردن نگرفتند.

بدون تردید دراماتیک‌ترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر در لیگ هفتم حادث شد. سپاهان در هفته پایانی به ورزشگاه آزادی آمده بود و فقط نباید شکست می‌خورد. ابتدا محسن خلیلی پرسپولیس را پیش انداخت اما این گل دقایقی بعد توسط احسان حاج‌صفی جبران شد. سعید مظفری زاده برای نیمه دوم هفت دقیقه وقت تلف شده اعلام کرد. تنها چند ثانیه تا پایان این هفت دقیقه مانده بود که سپهر حیدری توپ بادآورده در دهانه دروازه را به تور چسباند و پرسپولیس را به قهرمانی رساند. یک قهرمانی فراموش‌نشدنی.

چند سال بعد و بازهم یک ماجرای عجیب. این بار آب‌های آلوده. بازیکنان پرسپولیس در جریان بازی ۲ مهر ۱۳۹۱ رفتارهای عجیب از خود نشان می‌دادند و بی‌جهت روی زمین می‌افتادند. آن مسابقه با ۲ گل به سود سپاهان تمام شد و در رختکن، بیشتر سرخپوشان از هوش رفتند و ادعا می‌کردند چیزی یادشان نمی‌آید. هیچوقت دلیل اصلی آن اتفاق مشخص نشد اما واژه "آب‌های آلوده" وارد واژگان اهالی فوتبال شد.

دیدار به یادماندنی بعدی، فینال جام حذفی در سال ۱۳۹۲ بود. پرسپولیس دوست نداشت بعد از، از دست دادن لیگ در جام حذفی هم ناکام باشد. آنها میزبان سپاهان بودند و ۲ بار هم پیش افتادند اما هر ۲ بار تیم زلاتکو کرانچارِ فقید گل خورده را جبران کردند تا ضربات پنالتی تیم برنده را مشخص کند. این بار هم سپاهان برنده بود و قهرمان جام شد. مهدی مهدوی کیا هم به غریبانه‌ترین شکل ممکن از دنیای فوتبال خداحافظی کرد و یحیی گل‌محمدی از سوی هواداران با شعار حیاکن‌رهاکن روبه‌رو شد.

ورزشگاه فولادشهر یک بازی جنجالی دیگر به خود دید. این بار هم پای محسن قهرمانی در میان بود. در دقایق ابتدایی این داور یک پنالتی عجیب برای سپاهان گرفت و میثم حسینی را اخراج کرد تا تیم میزبان در نهایت با ۲ گل برنده آن بازی شود. علی دایی در نشست خبری پس از مسابقه ادعاهای عجیبی از جمله غش کردن داور و کارت به کارت را عنوان کرد و چند ماه بعد محسن قهرمانی هشت ماه به دلیل یک تخلف دیگر به اتفاق چند نفر دیگر محروم شد.

در جام حذفی فصل ۱۳۹۸-۱۳۹۷، یک بازی حساس دیگر و این بار در مرحله نیمه‌نهایی. برنده این مسابقه این بار پرسپولیس بود. گل دقیقه ۱۲۱ احمدنوراللهی با کمک سیاوش یزدانی، مدافع وقت سپاهان حکم به این برتری داد. سرخپوشان در پایان با شکست داماش گیلانیان به دبل داخلی دست پیدا کردند. در این دیدار طلایی‌پوشان ۹ نفره شدند و مهدی کیانی در دقیقه ۱۱۴ یک پنالتی را هدر داد.

حال باید دید این بار شاهد چه اتفاق خارق‌العاده‌ای خواهیم بود. آیا یکی از دروازه‌بان‌ها مانند مهدی رحمتی ۲ پنالتی می‌گیرد یا ۲ بازیکن مثل مهدی طارمی و رامین رضاییان مثل سوارز و مسی پنالتی می‌زنند. باید منتظر هر اتفاق ویژه‌ای در این الکلاسیکوی فارسی باشیم.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 171201

ارسال نظر