اختصاصی گسترشنیوز:
مدیریت واردات، توسعه صادرات و افزایش عمق ساخت
مهدی صادقی نیارکی – معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت
شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بزرگداشت یک موضوع که در سطح ملی، اهمیت دارد روزهایی تعیین میکند. به همین منظور روز ۱۰ تیر در تقویم کشورمان به نام روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شده است.
موتور توسعه هر کشور بر اساس تولید ملی آن سرزمین شکل میگیرد و این تولید ملی است که میتواند سایر بخشها را در کنار خود به حرکت درآورد. خدمات، صادرات، خوداتکایی، تابآوری، حفظ ارزشافزوده که مبتنی بر تولید هستند نیز از مقولههایی به شمار میروند که با بحث تولید در هر کشوری منطبق هستند.
در بیشتر سیاستهای کلان کشور مانند سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و حمایت از سرمایهگذاری، اهمیت تولید و بخش صنعت و معدن بیشازپیش ملموس است.
همچنین در نامگذاریهای سالهای اخیر توسط مقام معظم رهبری نیز عمدتاً موضوعات مربوط به تولید و صنعت کشور مدنظر قرار داده شده که این امر به نوبه خود اهمیت مقوله تولید را نشان میدهد.
این روز یک روز نمادین است و سعی میشود که در آن، از واحدهای پیشتاز و برتری که در رشته فعالیتهای مختلف توسط کارگروه مربوطه انتخاب میشوند تقدیر و تشکر به عمل آید و به جامعه معرفی شوند. امسال نیز همانند سنوات گذشته و البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی، این مراسم برگزار و واحدهای نمونه معرفی خواهند شد.
امروزه تولید بسیاری از کالاها در کشور به دلیل تولید و توجیه فنی و اقتصادی اهمیت دارد؛ بنابراین با توجه به افزایش نرخ ارزی که در این سالها اتفاق افتاده اهمیت خوداتکایی و استقلال صنعتی و تغییر جهت تولیدات صنعتی از مونتاژکاری به نوآوری، مقوله بسیار پراهمیتی است؛ لذا بحث نهضت ساخت داخل که سال گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد و در قالب بهمرسانی نیازمندیها و توانمندیهای بین بخش صنعت توسعه پیدا کرد امسال نیز در دستور کار معاونت صنایع وزارت صمت قرار دارد.
به منظور افزایش عمق ساخت داخل و بهکارگیری تمام ظرفیتهای ملی برای عبور از مسیری که درحالحاضر وجود دارد و همچنین تامین نیازهای صنعتی کشور نیازمند به کارگیری همه حلقهها و زنجیرهها از جمله شرکتهای دانشبنیان، افراد و ظرفیتهای فنی مهندسی کشور به منظور طراحی تولید و تجاریسازی، نمونهسازی و تولید انبوه محصولاتی هستیم که باید در کشور تامین و تولید شوند. تامین و تولید میتواند نیاز ما را مرتفع کرده و در بخش دیگر نیز موجب توسعه صادرات شده و همچنین ضمن رفع نیازهای کشورهای همسایه موجب صرفهجویی ارزی نیز شود. افزایش تولید منجر به ارزآوری در این بخش خواهد شد.
لذا مهمترین نکتهای که باید به آن توجه داشت بحث مدیریت واردات، توسعه صادرات و افزایش عمق ساخت داخل است که جزو رویکردها و محورهای اصلی وزارت صنعت معدن تجارت در سال ۱۳۹۹ اعلام شده است.
ارسال نظر