|

راهنمای جامع تعمیرات تلویزیون قبل از تماس با مرکز تعمیرات تلویزیون

  1. تلویزیون از چه قطعاتی الکترونیکی ای تشکیل شده و  چگونه کار میکند؟

تلویزیون بطور کلی مجموعه ای از برد تیکان ، برد تغذیه یا پاور،برد اصلی یا مین برد ، برد خطکش یا برد آدرس ، برد اینورتر ، بک لایت ، مهتابی و پنل یا صفحه نمایش می باشد.یکی از تفاوت های اصلی تلویزیون های ال سی دی با تلویزیون های ال ای دی وجود  برد اینورتر  یا همان راه انداز مهتابی است که در تلویزیون های ال ای دی  این برد در برد پاور گنجانده شده .

در واقع برد اینورتر وظیفه روشن کردن مهتابی های تلویزیون رو برعهده داره که با پیشرفت تکنولوژی برد اینورتر بطور کامل در تلویزیون های ال سی دی حذف شده و جای خود رو به آی سی های درایور بک لایت داده.

آیسی درایور وظیفه روشن کردن بک لایت های تلویزیون های ال ای دی رو داره.همچنین در بعضی از تلویزیون های ال سی دی برد اینورتر با برد پاور ادغام شده  که به آن برد پاور اینورتر میگن.

احتمالا کنجکاو شدی تلویزیون چطور کار میکنه ؟ یا اینکه چراغ قرمز جلوی تلویزیون به چه معنی هست؟ تصویر چگونه در تلویزیون تشکیل میشه؟

زمانیکه تلویزیون رو از طریقه دو شاخه اتصال به پریز برق 220ولت وصل میکنیم برد پاور تلویزیون برق متناوب یا AC و از طریق ورودی ان دریافت میکنه.از طریق این برق برد پاور ولتاژ استندبای 5 ولت رو تولید میکند(5VSTB) واین ولتاژ رو به برد مین تلویزیون ارسال میکنه.در این مرحله هیچکدام از ولتاژهای استاندارد تلویزیون بجز ولتاژ استندبای( ۵ ولت) تولید نشده.

زمانیکه مین برد تلویزیون این ولتاژ استندبای رو دریافت میکنه،از طریق آی سی DC-DC  یا رگولاتور ولتاژ ولتاژ ۳.۳ ولت رو تولید میکنه.این ولتاژ،ولتاژ تغذیه CPU  یا همان چیپ اصلی مین برد و برد فرمان جلوی قاب تلویزیون است که ما این ولتاژ رو به صورت چراغ قرمز جلوی تلویزیون مشاهده میکنیم که این حالت رو حالت استندبای میگیم و در این زمان تلویزیون آماده بکاره.

زمانیکه دکمه پاور رو  رو روی کنترل تلویزیون فشار میدیم،مین برد فرمان  و یا سیگنال روشن شدن (PS-ON یا PWR-ON) رو به برد پاور ارسال میکنه.این سیگنال روی برد پاور در قسمت کنترل کننده یا PWM  برای تولید باقی ولتاژها ارسال میشود.همانطور که در مقاله تعمیر برد پاور گفته شد این ولتاژهای تولید شده به مقادیر استاندارد ۲۴ ، ۱۲ ، ۵ ، ۳.۳ میباشد که به مین برد ، برد اینورتر(در صورت وجود داشتن)،برد تیکان ارسال میشود و در نهایت تلویزیون تصویر رو نمایش میدهد و روشن میشود.

2.  انواع ایرادهای رایج تلویزیون و قابل تعمیر در این کارگاه

•   سفید شدن یا نگاتیو شدن تصویر : خرابی برد تیکان

تعمیر-تلویزیون

•   تصویر نیست ولی صدا هست : خرابی بک لایت تلویزیون

•   لوگو یک لحظه نمایش داده میشه بعد قطع میشه : معیوب شدن بک لایت تلویزیون

•   آبی یا بنفش شدن تصویر  : خرابی بک لایت تلویزیون

•   تلویزیون روی لوگو کیر کرده است : معیوب شدن مین برد

تعمیر-تلویزیون۱

•   از کار افتادن ورودی      HDMI  و USB2

•   قطع شدن صدای تلویزیون : خرابی برد پاوریا بلندگوها

•   صدای تلویزیون چند دقیقه بعد از روشن شدن تلویزیون پخش میشود : معیوب شدن برد تغذیه

•   خاموش شدن ناگهانی تلویزیون : معیوب شدن برد تغذیه یا مین برد

•   روشن خاموش شدن مکرر گیر کردت تلویزیون روی لوگو

•   گیر کردن تلویزیون روی حالت استندبای :معیوب شدن مین برد

•   تلویزیون دیر روشن میشود : خرابی  برد پاور

•   ظاهر شدن خطوط عمودی در اثر آبخوردگی

3.  در زمان خرابی تلویزیون چکار کنیم ؟

ابتدا باید متوجه ایراد بشویم برای مثال اگه چراغ قرمز تلویزیون شما بطور کامل خاموش شده است شما میتوانید به برسی کابل اصلی تلویزیون خود بپردازید و از سالم بودن کابل اطمینان حاصل بفرمایید.اگر با تعویض کابل ایراد برطرف نشد میبایست تلویزیون خود را به تعمیرکاران تلویزیون بسپارید.

ایراد بعدی ممکن است خرابی خروجی های اچ دی ام آی و یو اس بی باشد در این ایراد هم خوده مصرف کننده میتواند شانس تعمیر تلویزیون خود را داشته باشد.

به این صورت که در این مورد یک بار تلویزیون خود را از طریق منوی آن ریست یا بازگردانی کارخانه را انجام دهد.

در بعضی مواقع ممکن است ایراد برطرف شود اما در صورتی ک ایراد برطرف نشد حتما با تعمیر کار متخصص تماس حاصل بفرمایید.

توصیه میشود از کنجکاوی پرهیز کنید چرا که بسیار زیاد مشاهده شده است که به دلیل کنجکاوی مصرف کننده یک ایراد بسیار جزئی که با هزینه ای اندک قابل تعمیر بوده تبدیل به یک ایراد غیر قابل تعمیر شده که دیگر تلویزیون قابل استفاده نبوده و مصرف کننده مجبور به خرید تلویزیون جدید شده است.

4.  بعد از عیب یابی چطور از هزینه تعمیر یا تعویض مطلع باشیم و اینکه چه قطعاتی تعویض شده اند؟

لازم به ذکر میباشد یکی از هدف ها و اولویت های اصلی این کارگاه تعمیربرد های الکترونیکی تلویزیون میباشد تا تعویض کامل آنها.تعمیر به معنای تعویض قطعات الکترونیکی روی برد تلویزیون و جایگزین آنها با قطعات اورجینال( تعمیربرد نیاز به دانش و مهارت خاص را دارا میباشد) و در نتیجه هزینه کمتر میباشد. از طرف دیگر در مواقعی که برد تعمیر نشود مجبور به تعویض کامل آن هستیم که تعویض برد الکترونیکی به مراتب هزینه ی بیشتری را در بر خواهد داشت..

5.  هزینه تعمیر تلویزیون در کارگاه با منزل متفاوت است؟

تقریبا  بله

مثلا

تلویزیون شما روی لوگو گیر کرده وتلویزیون قادر به راه اندازی و بالا آمدن نیست.

ایراد در بیشتر مواقع مربوط به خرابی برد مین میباشد و به احتمال زیاد قابل تعمیر است اما چون نیاز به ابزارهای تخصصی از جمله هتیر ،پروگرامر و تستر مین و ... دارد تعمیر آن در منزل مشتری امکان پذیر نمیباشد..

اگر مشتری اصرار دارد که تلویزیون در منزل تعمیر شود تعمیر کار فقط ناچار به تعویض مین برد میباشد در نتیجه تعویض کامل هزینه بیشتری را نسبت به تعمیر خواهد داشت..

پس متوجه شدیم که تعمیر در محل فقط به منزله تعویض قطعات است نه تعمیر آن از اینرو هزینه تعویض به مراتب بیشتر از هزینه تعمیر برد الکترونیکی تلویزیون میباشد.

6.  تعمیر چه ایرادهایی در منزل امکان پذیر میباشد؟

بطور کلی ایرادهای مانند صدای پخش تلویزیون که معمولا با تعویض بلند گو برطرف میشود و یا ایرادهایی مانند اینکه تصویر تلویزیون قطع شده ولی صدا آن باقی مانده که ایراد مربوط به خرابی بک لایت های تلویزیون می باشد تقریبا در محل یا منزل قابل حل هستند.

7.  آیا خدمات ارائه شده در این مرکز دارای ضمانت میباشد؟

تعمیر-تلویزیون۲

تمام خدمات ارائه شده در مرکز تی وی بهرامی سرویس با توجه به نوع خدمات از 6 تا 12 ماه دارای ضمانت نامه کتبی می باشد..

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 319043

ارسال نظر

 

آخرین اخبار