کدام سهام بورسی ریزشی میشوند؟
یک کارشناس بازار سرمایه ضمن تشریح معاملات بورس در هفته گذشته، روند پیشروی معاملات بازار سرمایه و سهام مورد توجه سرمایهگذاران در بازار هفته جاری را مورد ارزیابی قرار داد.
امیرعلی امیرباقری در این خصوص، اظهارکرد: در هفتهای که گذشت همچنان جریان ورود نقدینگی و سرمایههای خرد از طرف سرمایهگذاران حقیقی به بدنه بازار سرمایه ادامه داشت.
وی ادامه داد: عمدتا مجموع پولهای خرد وارد شده به بازار، مبلغ هنگفتی از سرمایه هستند که با ورود در نقاط متعدد بازار اجازه اصلاح قیمتی و زمانی را در برخی از سهام و شاخص بورس سلب میکنند.
امیرباقری خاطرنشان کرد: جریان گسترده ورود نقدینگی در کنار این باور که بازار سرمایه در وضعیت کنونی مورد حمایت دولت و سایر ارکان قرار گرفته چنین ذهنیتی را بین فعالان بازار ایجاد کرده که قادر به کسب سود بدون ریسک در بورس هستند، به همین دلیل با جسارت بیشتری اقدام به ورود منابع و نقدینگی جدید به این بازار میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه براساس پیشبینیهای صورت گرفته جریان ورود نقدینگی به بازار کماکان ادامهدار خواهد بود، گفت: به نظر میرسد در روند پیشروی بازار شاهد جریان ورود نقدینگی به سمت سهام شرکتهای بزرگ خواهیم بود که عمدتا از رشد اخیر بازار به دلیل عرضه از سوی سهامداران حقوقی جا ماندهاند.
وی با بیان اینکه رشد شاخص بورس به دلیل ارزندگی سهام شرکتهای بزرگ در بازار ادامهدار است، اظهارکرد: سهامداران باید این نکته را در نظر داشته باشند که به مرور زمان راه سهام در بازار از یکدیگر جدا میشود و روند منطقیتر و با تحلیلهای بهتری را در پیش خواهد ئاشت، این امر باعث میشود تا در برخی از سهام شاهد فشار فروش و در برخی دیگر شاهد افت قیمتها در بازار باشیم.
اصلاح شاخص بورس در کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ناکام ماند
امیرباقری به عبور شاخص بورس از کانال یک میلیون و ٤٠٠ هزار واحد اشاره کرد و گفت: سهامداران در انتظار اصلاح شاخص بورس با نزدیک شدن به کانال یک میلیون و ٤٠٠ هدار واحد بودند اما نکته قابل توجه این است که در معاملات هفته گذشته شاخص بورس با عبور از این عدد انتظار بسیاری از فعالان بازار را برای اصلاح شاخص بورس ناکام گذاشت.
این کارشناس بازار سرمایه، افزود: جریان ورود نقدینگی خرد از طرف سهامداران حقیقی به بورس و از طرفی چشمانداز سهامداران عمده از عرضه در قیمتهای بالاتر منجر به ضعف عرضه و افزایش تقاضا در بازار شد که این موضوع زمینه رشد و شکست شاخص بورس در محدود یک میلیون و ٤٠٠ هزار واحد را فراهم کرد.
وی اظهارکرد: از بعد بنیادی نماد برخی از سهام برای فعالان بازار به دلیل وجود چشمانداز مثبت، قیمت مناسب کامودیتی و داراییهای موجود در این شرکتها و مطرح شدن موضوع افزایش سرمایه ارزنده تلقی میشوند و به احتمال زیاد در روزهای آینده شاهد ورود نقدینگی و رشد قیمتی در این نمادها خواهیم بود.
امیرباقری با بیان اینکه از بعد جهانی، تابلوهای قیمت نشاندهنده تغییر خاصی نیست و نرخ نفت در کانال قیمتی بیش از ٤٠ دلار در حال تثبیت است، گفت: سایر کامودیتیها در سطوح باثبات قیمتی در حال معامله هستند و براساس پیشبینیهای صورت گرفته در میانمدت و بلندمدت شاخص دلار در بازارهای جهانی افت خواهد کرد که این امر منجر به تقویت قیمت کامودیتیها در سطح جهانی و نتیجه مطلوب برای صنایع شرکتهای کامودیتیمحور میشود.
قیمت ارز کاهشی میشود
وی با بیان اینکه نرخ ارز از جمله مسائلی است که اخیرا ذهن فعالان بازار را به خود مشغول کرده است، گفت: پیشبینی میشود در روزهای آینده قیمت ارز بعد از ورود به یک فاز اصلاح زمانی و قیمتی در حدود قیمتهای پایینتر به ثبات و تعادل برسد.
امیرباقری با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با وسواس و با دقت زیادی در حال رصد و بررسی بازار ارز است، افزود: بانک مرکزی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت دلار اقدام به هدر دادن و تزریق پول در بازار نمیکند و به نظر میرسد که اکنون در موقعیت فعلی باید منابع ارزی با دقت نظر بیشتری مورد پایش قرار گیرد که بانک مرکزی قدمهای خوبی را در این زمینه برداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: اکنون افزایش قیمت دلار برای کلیت اقتصاد چندان منفی به نظر نمیرسد و میتواند در میانمدت و بلندمدت علاوه بر تقویت صادرات و رشد درآمدهای غیرنفتی، تحقق شعار جهش تولید را در این عرصه اجرایی کند.
وی خاطرنشان کرد: دلار سالهای زیادی با سرکوب قیمتی مواجه بوده که نتیجه آن هدر دادن بخش زیادی از منابع ارزی در کلیت اقتصاد به صورت غیرمفید بوده است چرا که این منابع صرف کالاهای غیرسرمایهای و مصرفی میشد و در حقیقت با فروش دارایی، نیازهای روزمره کشور برطرف شده بدون اینکه این داراییها سرمایهگذاری مجدد شود و بتوان بازدهی مناسب را از آن کسب کرد.
امیرباقری با بیان اینکه اتفاق مناسبی که اکنون در حال رخ دادن است نگاه وسواسگونه به این منابع است، گفت: نعمتی در این تحریمها نهفته هست و آن هم این است که باید بیشتر قدر منابع را بدانیم و با مدیریت بهتر و راندمان بالاتر از آنها استفاده کرد.
پیشبینی روند معاملات بورس
وی پیشبینی خود از روند معاملات بورس اینگونه، بیان کرد: با افزایش رشد شاخص و رسیدن آن به ارقام بیش از یک میلیون واحد عرضههای بیشتر در نمادهای بزرگ بازار صورت میگیرد و اصلاح قیمتی و زمانی در برخی از نمادها آغاز خواهد شد.
امیرباقری با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران باید این موضوع را در نظر داشته باشند که مقوله اصلاح و ریزش شاخص بورس متفاوت با یکدیگر هستند، اظهارکرد: مقوله اصلاح در سهامی که به لحاظ بنیادی از وضعیت مناسبی برخوردارند و تارگتهای بالاتری برای آنها در نظر گرفته شده است به عنوان موضوعی مثبت تلقی میشود زیرا در این زمان است که سهامداران میتوانند اقدام به اصلاح در پرتفوی خود کنند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به طور حتم بسیاری از شرکتهای کوچک که رشد حبابگونه داشتند با ریزش قیمتی همراه میشوند و احتمالا قربانیان موج اول اصلاح بازار شرکتهای کوچکی خواهند بود که قیمتشان تناسبی با ارزش آنها ندارد و نقدینگی از این سهام خارج و به سمت سهام بزرگ بازار خواهد رفت.
وی در پایان افزود: در نهایت توصیه ما به سرمایهگذاران دقت بیشتر نسبت به کلیت فضای اقتصادی و بنیان شرکتها برای خرید سهام است تا بتوانند سود بیشتری را از این طریق از بازار کسب و ریسک کمتری را در پرتفوی خود تحمیل کنند.
ارسال نظر