|
کدخبر: 328208

قیمت جدید گندم ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ | زمان پرداخت مطالبات کشاورزان اعلام شد

قیمت گندم در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ تعیین شد، اما کشاورزان هنوز مطالبات خود را بابت تحویل گندم به مراکز خرید با نرخ تضمینی دریافت نکرده‌اند. در هر صورت معاون وزرات جهاد کشاورزی با بیان ادله خود، زمان پرداخت مطالبات کشاورزان اعلام کرد و به این شکل بخشی از نگرانی این قشر را برطرف ساخت. هرچند که کماکان نگرانی ها و گلایه های سابق بر قوت خود باقی است. باید صبر کرد و دید که دولت جدید چه موضعی در این خصوص خواهد داشت.

اقتصاد قیمت جدید گندم ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ | زمان پرداخت مطالبات کشاورزان اعلام شد

قیمت گندم امروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۳، به ازای هرکیلوگرم گندم معمولی با چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید، ۱۷ هزارو ۵۰۰ تومان تعیین شده و همین‌طور قیمت گندم دوروم با توجه به همان افت، ۱۸ هزارتومان به ازای هر کیلو‌گرم در نظر گرفته شده است.

بررسی فروشگاه‌های اینترنتی حاکی از آن است که امروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۳، بسته‌های ۹۰۰ گرمی گندم سبوس‌دار ۵۵ هزارتومان، گندم پوست‌کنده ۶۵ هزارتومان و گندم کامل هم ۶۵ هزارتومان به قروش می‌رسد.

همین‌طور بلغور گندم در بسته‌های ۹۰۰ گرمی، به قیمت ۸۷ هزارتومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولید گندم ایران و جهان اظهار کرد که سالانه به طور متوسط ۸۰۰ میلیون تن گندم در جهان کشت می‌شود. گندم بیشترین سطح زیر کشت را در جهان به خود اختصاص داده است. این محصول ۲۰ درصد پروتئین مورد نیاز مردم جهان را تأمین می‌کند.

علاوه براین، میزان تولید گندم در ایران، سالانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن است. طبق بررسی‌های انجام شده، امسال ۱۴ میلیون تن گندم برداشت خواهد شد.

 سهرابی درباره میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان در سال جاری تصریح کرد که براساس پیش‎بینی‌ها، امسال ۱۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری می‌شود.

پول-گندمکاران

مطالبات کشاورزان چه زمانی پرداخت می‌شود؟

علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران، در گفت‌وگو با مهر به مطالبات گندمکاران اشاره کرد و گفت: مطالبات گندمکاران بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است که از این مقدار فقط ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت شده است.

معاون وزرات جهاد کشاورزی، به دلیل عدم پرداخت مطالبات کشاورزان عذر‌خوهی کرد و از پرداخت مطالبات گندمکاران طی هفته آینده خبر داد.

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران، درباره تبعات پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران عنوان کرد که به طور مثال، وقتی کشاورزی در استان‌های شمال غربی کشور متوجه پرداخت نشدن مطالبات کشاورزان سایر استان‌ها مطلع می‌شود، یا سراغ دلالان می‌رود و یا گندم را به دامداران ومرغداران می‌فروشد. علاوه بر این، کشاورزان نسبت به پرداخت مطالبات بی اعتماد می‌شوند و ممکن است در سال‌های بعد از سطح زیر کشت گندم و مراقبت از گندم کم کنند.

براساس این گزارش، اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی گندم و همین‌طور پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. با وجود اینکه در قانون به صراحت به پرداخت مطالبه کشاورزان ۲۴ ساعت بعد از دریافت گندم اشاره شده، اما در مواردی به دلایل مختلف، این موضوع رعایت نمی‌شود. این امر می‌تواند تبعاتی نظیر بی‌اعتمادی کشاورزان را به همراه داشته باشد

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها